Lupták Krisztina

meseíró anyuka

A történetem

Lupták Krisztina vagyok, 3 fiú- és 1 kislány boldog édesanyja, a gyermek lelkek ismerője, az olvasás és írás szerelmese.

Nagycsalád és munka mellett írói szenvedélyemnek akkor engedtem utat, mikor legkisebb fiam iskolás lett, de az elsősöknek szóló könyvek nem lelkesítették. Azt akartam, hogy megszeresse az olvasást. Rövid, könnyen követhető olvasmányt akartam kezébe adni, ami elég magával ragadó ahhoz, hogy belefeledkezzen és végigolvassa, hogy sikerélménye legyen. Így hát magam írtam egyet, amit aztán még közel egy tucat követett. Mert lehet-e ellenállni a gyermeki kérésnek: „Anya, még, még, légysziii!”? Ami egy idő múlva már nem csak otthonról, hanem a rokoni/baráti körből is érkezett. Így örömmel adtam meg magam a meseírásnak.

Könyveimet férjem illusztrálja, valódi, részletgazdag kézi rajzokkal, melyek hűen tükrözik meséim atmoszféráját. Mikor megszületett az első könyv, és megmutattam néhány ismerős anyukának, az egyik anyuka kislánya álmélkodva jegyezte meg: „De jóóó! Ezt valaki KÉZZEL rajzolta!”. Fiam azóta is szereti hosszasan nézegetni a sok apró részletet a képeken, mint egykor jómagam is a régi, gondosan illusztrált mesekönyvekben..